Зачестилите снеговалежи в пустинята Сахара са признак за глобално затопляне,

...
Зачестилите снеговалежи в пустинята Сахара са признак за глобално затопляне,
Коментари Харесай

Снеговалежът в Сахара говори за нещо ужасно, което се случва с планетата

Зачестилите снеговалежи в пустинята Сахара са симптом за световно стопляне, както топлата зима в Русия, студовете в Съединени американски щати и наводненията в Европа. Това съобщи ръководителят на Хидрометеорологичния център на Русия Вадим Вилфанд, представен от ТАСС. На 7 януари в пустинята Сахара, в региона на град Айн Сефра в северната част на Алжир падна сняг. Снежната завивка доближи дебелина към 40 см.

Привечер снегът се стопи. Една година по-рано, през декември 2016 година сняг за пръв път падна в същия регион от 1979 година. " Тези рискови събития - снеговалежи в Сахара, внезапно и дълготрайно захлаждане в Северна Америка, доста топло време в европейската част на Русия, дъждове, довели до наводнения в редица страни в Западна Европа, зачестяват “, акцентира Вилфанд. „ Зачестяването им е разследване от световното стопляне. Не става въпрос единствено за мое виждане, а за мнението на редица учени от Междуправителствената експертна група по изменение на климата ".

Ученият добави, че необикновени снеговалежи имало също в Египет и Близкия изток, въпреки да се записват един път на всеки 15-20 години. Вилфанд разясни, че вниманието на учените било привлечено от повторяемостта на сходни събития, а не от необичайността им.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР