Зачестилите инциденти по пътищата на страната от последните седмици станаха

...
Зачестилите инциденти по пътищата на страната от последните седмици станаха
Коментари Харесай

Допълнителни патрулки по пътищата по Черноморието за лятото


Зачестилите произшествия по пътищата на страната от последните седмици станаха причина и за по-строг надзор от пътна полиция. Следи се за съблюдаване на рестриктивните мерки за скорост и на ограниченията за сигурност при пътешестване - потребление на колани и столчета за деца, напомня Българска национална телевизия.

Акцията стартира при започване на седмицата и завършва през днешния ден в среднощ. Данните, предоставени от Министерство на вътрешните работи, са стряскащи - досега са регистрирани над 20 000 нарушавания, като половината от тях са свързани с превишена скорост. В рамките на няколко дни са станали 75 тежки произшествия с 12 жертви и 89 ранени.

Най-честата причина за смъртните случаи е несъобразена скорост.

Натоварено остава и придвижването по автомагистралите. От „ Пътна полиция “ обявиха, че по време на интензивния трафик ще усилят наличието на патрулите. По Черноморието са командировани в допълнение служители на реда.

Все по-често в тежките пътни произшествия участници са младите водачи, съобщи пред медии гл. инсп. Калоян Драгнев от „ Пътна полиция “.

От там обявиха, че са почнали инспекция за съществуване на ограждения, които предотвратяват излизането на животни на пътя. Признаха, че тук-там такива няма. Ще се ревизира и дали пътните знаци се виждат добре.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР