Зачестиха случаите по българското Черноморие, в които джипове и други

...
Зачестиха случаите по българското Черноморие, в които джипове и други
Коментари Харесай

Повече сигнали за беззаконие по плажовете в област Варна тази година

Зачестиха случаите по българското Черноморие, в които джипове и други тежкотоварни коли навлизат на територията на плажа и паркират върху дюните. Последният абсурден случай е на плаж „ Перла ", където джип закъса в пясъка на самия бряг и се наложи да бъде изтеглен с подемна техника. Подобни дейности пречат на почивката на летовниците и оказват отрицателно въздействие върху туристическия сезон.

Областният шеф на област Варна Стоян Пасев съобщи, че сигналите за нарушение на закона по плажовете жителите не ги пускат към тях, а в малките екрани. Затова той моли към всички, които открият такива нередности, да пускат сигнали до общината и регионалната администрация. Тази година има повече сигнали, сподели Пасев.

Правомощията на регионалната администрация против нарушителите доближават да създадат констативен протокол. Ако имат пълномощие от министъра на туризма, може да бъдат санкционирани по Закона за туризма, другият вид е по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие или да създадат акт по Закон за устройство на територията, сподели регионалният шеф на Варна.

Увеличат се и случаите, в които летовници разпъват своите палатки върху дюните и нощуват върху предпазени зони в нарушаване на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР