Зачервените очи понякога са просто признак на умора и изтощение,

...
Зачервените очи понякога са просто признак на умора и изтощение,
Коментари Харесай

Най-честите причини за зачервени очи

Зачервените очи от време на време са просто симптом на отмалялост и безсилие, само че в други случаи подсказват за разнообразни проблеми – някои свързани с инфекции, други с ежедневни условия.

Ако очите ви са зачервени, само че не се сещате за повода, ние ще ви подсетим за някои условия, при които се следи зачервяване на окото.

Сухота

Сухотата в очите е постоянно срещан проблем. При него се усеща раздразнение, парене и е особено най-много за хора над 50-годишна възраст. Регулира се с капки за очи или изкуствени сълзи, както и лекарства, стимулиращи секрецията на сълзи от слъзните жлези.

Имате алергия

Алергичните реакции не всеки път манифестират с голям брой на брой неприятни признаци. Понякога се демонстрират просто със зачервяване и раздразнение в окото. Затова и някои хора не си дават сметка, че страдат от алергия.

Медикаменти

Някои медикаменти провокират зачервяване в очите. Активната съставна част ибупрофен да вземем за пример може да провокира раздразнение и зачервяване.

Недоспиване

Липсата на задоволително сън попречва отмората на очния нерв. На сутринта очите са червени, погледът мъгляв и това може да продължи много дълго.

Алкохол

Злоупотребата с алкохол без даже да сте алкохолици може да повлияе на очите и тяхната прохлада. След няколко изпити напитки вечерта, на сутринта очите са червени, сухи и раздразнени. Причината е, че алкохолът има свойството да дехидратира организма.

Пушите

Цигареният пушек провокира свиване на кръвоносните съдове. Това от своя страна попречва зареждането на слъзните жлези с О2 и потиска опцията им за произвеждане на сълзи. Мозъкът реагира на този развой и в устрема си да компенсира дефицита предизвика в допълнение разширение на кръвоносните съдове. Това провокира зачервяване и отмалялост на окото.

Конюнктивит

Конюнктивитът съставлява зараза на лигавицата, обхващаща предната част на очната ябълка (конюнктивата). Причинява се от бактерии, които могат да обиден едното или и двете очи. Други признаци на конюнктивит могат да са сърбеж, парене, сълзене, гъст секрет в очите, който засъхва заран, сензитивност към светлина.

Били сте на басейн

Ако имате зачервени очи, само че не си давате сметка от какво, това може да е отговорът. В басейните се поставят всевъзможни дразнещи очите препарати, които могат да провокират зачервяване и дискомфорт.

Спукан кръвоносен съд

Спукване на капиляр в окото може да го зачерви и да провокира ощипване, парене и раздразнение, сходно на чувството като че ли има нещо в окото. Честото пръсване на капиляри в окото не е незначителен сигнал. Може да подсказва за високо кръвно налягане. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР