Забравихме ли, че коронавирусът не си е отишъл или вече

...
Забравихме ли, че коронавирусът не си е отишъл или вече
Коментари Харесай

Здравни експерти съветват: Дезинфектантът най-малко 70% етилов спирт и от утвърден производител

Забравихме ли, че коронавирусът не си е отишъл или към този момент свикнахме с него в така наречен „ ново обикновено “?

Истината е, че хората не престават да носят маски, само че все по-често се следи неглижиране на другите защитни ограничения, като дистанцията и дезинфекцията, без които битката с вирусните инфекции е немислима.

А специалистите по публичното здраве са безапелационни, че точно вярното и постоянно дезинфекциране на ръце и повърхности, потвърдено убива всевъзможни вируси и бактерии, в това число и новия ковид.
Как обаче да изберем верния артикул, когато на пазара има голямо предложение.

Асоциация „ Активни консуматори “ популяризира препоръки, които насочват тези, които ценят своето здраве и на техните близки.

Експертите припомнят, че с цел да бъде един дезинфектант сигурна отбрана против COVID-19, продуктът би трябвало да съдържа най-малко 70% етилов алкохол и да е регистриран в Министерството на здравеопазването като биоциден.

Най-добре е консистенцията на препарата да е течност, а не гел – изключително в случай че се употребява за стерилизация на повърхности.

Дори когато е за стерилизация за ръце, експертите по здравни грижи избират дезинфектанти под формата на течност, а не в гелообразна форма.

Това е по този начин, тъй като течността по-лесно стига до всички гънки на ръцете и се разнася по-ефективно.

Като цяло експертите предизвестяват, че с цел да сме изцяло предпазени, би трябвало да ревизираме извънредно деликатно всеки етикет и да се доверяваме единствено на тествани производители, като не забравяме, че би трябвало още дълго да живеем с COVID-19 и да сме виновни освен към себе си, само че и към цялото общество.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР