Забравете за смути, шейкове и напитки със супер храни. Направете

...
Забравете за смути, шейкове и напитки със супер храни. Направете
Коментари Харесай

Камбуча - това е напитката, по която всички полудяха

Забравете за смути, шейкове и питиета със супер храни. Направете място на камбуча. Защото това е напитката, за която всички приказват и пият, написа profit.bg.

Какво е камбуча?

Това е антична китайска ферментирала напитка, създадена от чай, захар и SCOBY (симбиотична колония на бактерии и дрожди). Бактериите и дрождите ферментират захарта в чая, което прави напитката леко газирана и й придава по-различен усет.

Ако захарта в напитката ви тормози, умерено. По-голямата част от нея се „ изяжда “ от бактериите в процеса на ферментация. Крайният артикул има доста пробиотици и малко захар, само че някои компании прибавят малко плодов сок, с цел да прибавят усет.

Камбуча се продава както в сурово, по този начин и в пастьоризирано положение. Докато пастьоризираната версия е филтрирана от нездравословните бактерии, тя губи и положителните.

Суровите типове не престават да ферментират в бутилката, което води до образуването на пробиотици. Този развой на ферментация води до образуването на алкохол.



Предимствата на камбуча

Освен вкусния и леко сладостен усет, който от време на време ви кара да се чувствате като че пиете коктейл, ето няколко аргументи да вземете една бутилка Камбуча.

1. Здрави вътрешности

Независимо дали желаете да говорите за това или не, постоянното изхождане е знак за здрав корем и храносмилателна система. А кое оказва помощ за това? Пробиотиците. Кой има пробиотици? Камбуча.

Още по-интересно обаче е, че няколко проучвания са открили, че тази напитка работи като симбиотик, което значи, че съдържа композиция от пребиотици и пробиотици. Пребиотиците оказват помощ да се хранят пробиотиците, тъй че пиенето й е като в най-ексклузивната бактерия на червата.

2. Сбогом, нездравословни микроби

Говорим за " положителни бактерии ", само че е значимо да си спомним какво идва първо - неприятните бактерии. Ниското рН на Камбуча може да помогне да се блокира растежа на доста микроорганизми, изключително тези, свързани с хранително отравяне, като Е. Коли, салмонела и шигела.



3. Повече анти (оксиданти)

Преди камбуча да стане ферментирала напитка, тя е богат на антиоксиданти чай. Тя може да бъде направена от разнородни типове черен или зелен чай, които съдържат антиоксидантно съединяване, наречено EGCG, което оказва помощ за горенето на повече калории.

Но въпреки всичко, не е съвършена

Въпреки всичките й положители качества, би трябвало да отбележим, че чаят съдържа кофеин, който, въпреки и по-малко от кафето, може да има резултат върху вас. Затова внимавайте, в случай че избягвате кофеина.

Препоръчително е да не се използва от бременни и деца, тъй като може да има неподходящ резултат. Ако сте здрави и желаете да опитате нещо по-различно, пробвайте, ще ви хареса!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР