Забравете за салатите, сега гостите се посрещат с вкусни разядкиНеобходими

...
Забравете за салатите, сега гостите се посрещат с вкусни разядкиНеобходими
Коментари Харесай

Разядка с авокадо и скариди

Забравете за салатите, в този момент гостите се посрещат с вкусни разядки

Необходими Продукти

● авокадо - 1 бр. по - едро или 2 бр. по - дребни
● чесън - 1 огромна глава
● копър - 1/2 връзка
● краставица - 1/2 по - едра
● кралски скариди - 250 г (1/2 опаковка мариновани, замразени)
● зехтин
● сол
● бял пипер
● чабата - към 20 филийки самун
● лимон

Начин на подготвяне

Започваме първо с главата чесън - отстраняваме най-външните люспи, слагаме я върху парче алуминиево фолио, поръсваме със сол и зехтин, запечатваме фолиото и я слагаме във фурната да се запече.

След като поизстине, разпечатваме фолиото и с леки придвижвания изстискваме чесънчетата от люспите и прехвърляме дружно с отделилия се чеснов зехтин в купа, подобаваща за работа с пасатор.

Обелваме авокадото, като още при пазаруването гледаме да е добре узряло - би трябвало да е с мрачно зелена кора и дребни черни точици по нея. Обеленото авокадо нарязваме на части и прибавяме в купата при чесъна.

Обелваме половин краставица и нарязана я прибавяме и нея към купата. Накъсваме няколко стръка копър в купата, подправяме със сол и бял пипер на усет и пасираме всичко с пасатор.

Замразените кралски скариди запържваме в тиган съгласно напътствието на производителя (аз използвах опашки от кралски скариди, овкусени с масло и чесън, само че в случай че не намерите такива, може да ги запържите в масло с една скилидка чесън в него).

Намазваме филийките чабата с получената разядка, слагаме по средата на всяка филийка по една-две скариди, стръкче копър, нареждаме в подобаваща паница и сервираме с резени лимони. И да не забравите авансово да охладите питиетата!

Разядката с авокадо и скариди е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР