Забраняват тротоарната търговия в Слънчев бряг. Всички бараки, които в

...
Забраняват тротоарната търговия в Слънчев бряг. Всички бараки, които в
Коментари Харесай

Премахват бараките в Слънчев бряг



Забраняват тротоарната търговия в Слънчев бряг. Всички бараки, които сега са плъзнали из целия курорт, още това лято ще бъдат подмени с нови съвременни павилиони, разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Новите щендери ще са в типично морски цветове – синьо и бяло и ще бъдат направени от устойчиви материали, които да устоят на мощния вятър и въздействието на морския въздух, написа "Монитор ".

Освен това по този начин ще бъдат конструирани, че да не разрешават да се предлага търговия отвън тях, а позициите им ще са тук-там, които да не пречат на туристите, пешеходците и колите.

Слагането на новите сергии ще стартира незабавно след одобрение на схемата за разполагането им и когато времето разреши, само че преди да бъдат прекъснати всички строителства в курорта.

Всеки търговец обаче самичък ще поръчва тези павилиони от съответния производител, като просто би трябвало да се преценява с условията. Ако пък не съблюдава наредбите за външния тип на обекта, просто няма да има подписан контракт.

Павилионът ще остава като благосъстоятелност на търговеца като той ще носи и отговорност за премахването му - съгласно договорите, които са от 2 до 5 години.

Според Ангелкова сегашните тротоарните сергии ще бъдат напълно отстранени и ще се упражнява извънредно повишен надзор върху тази активност. Нещо повече – в договорите за наем, които "Слънчев бряг " АД подписва за преместваемите обекти, ще се включва уговорка, съгласно която при 3 нарушавания за такива "разхождащи се щендери " договорът да се приключва, разясни министърът.

Целта на плана е да се сътвори единна визия на тази част от Слънчев бряг, която е под ръководството на акционерното сдружение, както и за морските плажове, а след време може да стане факт и за цялата му територия акцентира Ангелкова.

Идейният план е съгласуван с настоящото законодателство и фактическата конюнктура на място. По думите на Ангелкова се водят предварителни диалози с кмета на община Несебър и в случай че този план бъде припознат, той може да важи и за територията на целия курорт Слънчев бряг, а освен за зона изток и освен за територията със благосъстоятелност на "Слънчев бряг " АД.

Министърът на туризма добави, че концесионерите на морските плажове сами ще осъществят тази визия съгласно договорите, което са сключили. Обектите, които са в заварено състояние, също ще бъдат заменени след привършване на договорите им.

Особено невралгично място в Слънчев бряг-изток е крайбрежната алея, там има преплитане на благосъстоятелност както на частни парцели, по този начин и на държавното сдружение като инфраструктура и на територията на плажа, сподели още министър Ангелкова. Тя напомни, че заради извънредно фрапантни нарушавания през 2016 година бе прекъсната от нея концесията на плаж "Слънчев бряг-север ", където главното нарушаване бе обвързвано с надвишаване на утвърдената от министерството площ за разполагаеми обекти с съвсем 8 хиляди кв. м.

Новите наематели трябваше да отстранен непринудено всички обекти в нарушаване и към днешна дата това е реалност, разясни министърът.

Изпълнителният шеф на "Слънчев бряг " АД Златко Димитров заяви, че в схемата ще бъдат заложени освен търговски обекти, само че и места за атракциони – велорикши, детски кътове, места за триколки и други, като разположението им ще бъде в съгласие с институциите и граничещите частни притежатели.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР