Забраняват строежите на 100 от плажната ивица. Това обяви председателката

...
Забраняват строежите на 100 от плажната ивица. Това обяви председателката
Коментари Харесай

Без строежи на 100 м. от плажната ивица

Забраняват градежите на 100 от плажната линия. Това разгласи председателката на комисията по околна вода и горите в Народно събрание Ивелина Василева по време на брифинг в Народно събрание. Ограниченията за градежите по морето ще се вкарат с смяна в Закона за черноморското крайбрежие. В отговор на въпрос Ивелина Василева разгласи, че занапред ще се взема решение какво ще се прави със градежите в заварено състояние.

Ще одобряват единствено текстове в Закона за биоразнообразието, съответстващи на европейското законодателство, увери Василева. Тя изясни, че е натоварена персонално от премиера да стартират съвещания с Европейската комисия по измененията в Закона за биологичното многообразие, с цел да е несъмнено, че те подхождат на европейското законодателство.

“Категорично няма да бъдат подкрепени предложенията на Валери Симеонов и група народни представители, които бяха импортирани в периода сред първо и второ четене на законопроекта”, уточни Василева. Поправките, които бяха гласувани на първо четене преди близо два месеца, дават власт на държавното управление да трансформира зоните от “Натура 2000”, без да се преценява с научните данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР