Забраняват с парите да се купуват сградиХора с увреждания, които

...
Забраняват с парите да се купуват сградиХора с увреждания, които
Коментари Харесай

Без субсидии за хора с увреждания, ако имат фирма

Забраняват с парите да се купуват здания


Хора с увреждания, които имат компания и трудови приходи, няма да могат да получават дотация за започване на независим бизнес. Това плануват промени в Методика за финансиране на хора с увреждания за започване и развиване на независима стопанска активност от лица с трайно понижена продуктивност, които са пуснати за публично разискване. С тях страната стяга критериите за разпределяне на средства, поради засиления интерес към програмата, изяснява общественият министър Бисер Петков, който е вносител на предложенията.

Запазва се оптималният размер на финансирането – до 20 000 лева Ако претендентът е на трудов контракт, след класиране за финансиране, е належащо да заявява, че ще прави активност само по отношение на осъществяване на плана, плануват още измененията. За да се избегне субсидирането на едни и същи лица, такива, които към този момент са получили средства по програмата, няма да могат да вземат участие още веднъж. Отпада опцията със дотацията да се закупуват здания или част от тях, както и активи за съоръжение на други работни места, също така на лицето с увреждане.

Спечелилият финансиране претендент първо ще би трябвало да учреди дружество, като първичните разноски са за негова сметка. След това изхарчената сума ще му се възвръща при подписване на контракт с Агенцията за хората с увреждания.

Не се позволява едноличният притежател с трайни увреждания да трансферира ръководството на своето дружество на друго лице, в това число на родственици, през първите три години от започването на бизнеса, плануват новите правила. При пускане на дейностите по плана претендентът наложително ще би трябвало да потвърди, че има подобаващите умения, подготовка и опит за осъществяване на начинанието. Като доказателство ще би трябвало да приложи дипломи, документи и други

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР