Забраняват острите завои по шосетата, пише в заглавие на първата

...
Забраняват острите завои по шосетата, пише в заглавие на първата
Коментари Харесай

Преглед на печата

" Забраняват острите завои по пътищата ", написа в заглавие на първата си страница вестник 24 часа. Всекидневникът изяснява, че при градежа на нови пътища няма да се позволява да има завои от 90 градуса. Това планува разпоредба за проектирането на пътища, направена от районното министерство. Изключение може да се позволява, единствено в случай че теренът не разрешава изработката на път без остри завои. Скоростта на придвижване ще зависи от терена, като тук-там на автомагистрали тя може да се ограничи и до 100 км в час, прецизира “24 часа ".

" Всеки нов водач без значение от възрастта ще кара шест месеца кола наложително с компаньон с опит ", осведоми вестник Монитор. Това са част от измененията, които се разискват в работната група, която разделя на три елементи в този момент настоящия Закон за придвижване по пътищата. Едва откакто мине изпитателния интервал с компаньон, младите водачи ще получават брошура, добавя " Монитор ".

" Борисов бърза постепенно с министрите ", е водещото заглавие на вестник Труд. Най-рано идната седмица ще са ясни имената на хората, които ще заемат местата на подалите оставки министри на вътрешните работи, районното развиване и превоза, прецизира всекидневникът.

В изявление за Труд водачът на " Атака " и ръководител на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров декларира, че " ГЕРБ се отнася с Валери Симеонов като с млада младоженка ". По думите му, в случай че Националният фронт за избавление на България " излезе от ръководството, нищо няма да се промени, единствено ще стане по-здравословен климатът.

" Правителството отхвърля да отстъпи и педя от царските парцели ", разяснява вестник Сега. С риск да бъде наказано на солидно обезщетение държавното управление няма да предложи съглашение на наследниците на цар Фердинанд. Точно противоположното - ще възрази в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург против жалбите на някогашния министър председател Симеон Сакскобургготски, сестра му Мария Луиза Хробок и техните братовчеди, добавя “Сега “.

Изданието оповестява, че " служебните бележки за приходите отпадат през 2020 година " Данъкоплатците ще подават в Национална агенция за приходите единствено годишна данъчна декларация и няма са се постанова да ползват към нея въпросните бележки. Фирмите обаче ще би трябвало да изпращат в приходната организация до 28 февруари всяка година цялата информация за приходите и удръжките на личния състав. Хората, които сами се обезпечават, наложително ще подават данъчните си заявления по електронен път, прецизира “Сега “.

" Първи по скъпотия, последни по пенсии " е водещото заглавие на днешния брой на вестник Земя. Изданието показва, че по данни от Евростат, цените в България са се нараснали с съвсем 85% в интервала 2000-ната - 2017-а година. За съпоставяне, написа изданието, междинното покачване в Европейски Съюз за същия интервал е 36 на 100.

" Треска палач се появи у нас ", оповестява вестник Стандарт. Изданието прецизира, че мъж от Пловдив е първият инфектиран с западнонилска тресчица след захапване от тигров комар. Това лято имаше доста инфектирани в Сърбия, Гърция, Румъния, Косово и Италия. При 1% от заболелите изходът е съдбовен, добавя " Стандарт ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР