Забраняват на телекомите да си вдигат таксите, както обявиха. Това

...
Забраняват на телекомите да си вдигат таксите, както обявиха. Това
Коментари Харесай

Нинова: Забраняваме на телекомите да вдигат таксите

Забраняват на телекомите да си подвигат таксите, както оповестиха. Това заяви през днешния ден икономическият министър Корнелия Нинова. 

На среща с председателя на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов той показа настояща информация по отношение на осъществената от КЗП инспекция във връзка оповестеното желание от страна на мобилни оператори за вдигане на цените на услугите.

КЗП се произнесе, че това желание съставлява нелоялна комерсиална процедура. Днес издаваме заповед, с която я забраняваме, сподели пред медиите Нинова, предава БНТ.

Тя е нелоялна тъй като мобилните оператори имат намерение да вдигнат 2 пъти цената, тъй като желаят да го създадат за 2020 и за 2021 година вкупом през януари-февруари, когато излезе индекстът на Национален статистически институт, да се отрази във фактурите за февруари, поясни Корнелия Нинова.

От през днешния ден ще има акт на органа, с който я забраняваме. Искаме да ги предупредим, че в случай че го създадат, ще използван всички механизми и законови похвати, с които да не допуснем това. А те са няколко - налагане на санкция е най-малкото. Тя е в размер от 1000 до 30 000 лева Второ, ще се обърнем към съда, с цел да желаяме, в случай че нашата заповед бъде обжалвана, да се приложи авансово осъществяване т.е. да не се пристъпва към нарастване на цената, каза още Нинова.

В Министерството на стопанската система и промишлеността ще се сложи акцент върху потребителската тематика.

" Потребителите са пострадалите от всяка рецесия в България. В същото време те не могат да се защитят сами, те са беззащитни против огромните ", уточни Нинова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР