Забранявам ви да се месите в конфликта между другите институции

...
Забранявам ви да се месите в конфликта между другите институции
Коментари Харесай

Борисов забрани на министрите да коментират конфликта между прокуратурата и президента

" Забранявам ви да се месите в спора сред другите институции и да коментирате, това не е наша работа, имате си ежедневни задания и то доста значими . " Такова разпореждане даде през днешния ден министър председателят Бойко Борисов преди началото на държавното съвещание във връзка следствието на прокуратурата и настояването за тълкувание на имунитета на президента Румен Радев.

" Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна, не - ние не сме никаква страна , ние си гледаме нашата институция. Единствено съм реагирал, че не съм отишъл на съвещания в президентството, само че аз не съм поканен, беше поканен Томислав Дончев ", изясни Борисов. Премиерът още веднъж повтори: " Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите без да ме уведомява, не е вярно и е преднамерено. Няма случай да съм му отказал, само че да ми дърпаш хората и да кажеш Борисов е отговорен... "

Премиерът бе безапелационен и се обърна още веднъж към министрите, че не би трябвало да вземат участие по никакъв метод и да не вземат отношение. " Като ви питат, това отговаряте, всички имат глави на раменете и знаят какво вършат. Не е наша работа, реагираме единствено когато сме упрекнати в неистина ние. "

Премиерът разяснява и отхвърления в Народното събрание избор на съмнение против ръководещите , иницииран от Българска социалистическа партия. " Опитаха се Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да оформят нова коалиция , прелестно знаем по какъв начин управляваха при Орешарски. Благодаря на двете обединения в Народното събрание, които поддържаха държавното управление - Обединени патриоти и ГЕРБ, тъй че се захващайте за работа да си завършите дилемите ", сподели Борисов.

Министър-председателят разяснява и спекулациите по отношение на еврото и българския лев . " Спекулациите по отношение на това, че желаеме България да е в чакалнята на Еврозоната... Дори да стане неточност, няма още веднъж да падат КТБ и други банки. Това е най-важната цел, която да пази финансовата система. Когато си в Еврозоната не можеш да бъдеш от страните, които са на втора скорост . В общото европейско семейство, общият портфейл, финанси, кой какъв брой харчи, за какво и какво е обезпечено, всички желаят да знаят какво е ситуацията на българските банки ", изясни в детайли Бойко Борисов.

" Чудовищни неща чух - по какъв начин сме желали и какво ", възмути се министър председателят и разгласи, че през днешния ден е упълномощил на финансовия министър Владислав Горанов да предложения шефа на Българска народна банка, ръководителя на Комисията по финанси Менда Стоянова и другите партии за съвещания по тематиката . " Питайте и ЕЦБ за всички страхове, които от опозицията се пробват да насаждат , дали е нужна ратификация от българския парламент, с цел да не кажат, че Горанов и Българска народна банка могат да вземат това решение ", подреди Борисов.

" Защото тези хора единственото, което вършат, е да си играят със страховете на хората ", сподели министър председателят, визирайки още веднъж опозицията.

Той се върна на времето, когато беше кмет на София : " Какъв беше въздухът в София, когато бях кмет и работеше " Кремиковци ". 15 000 били умрели от замърсен въздух, а какъв брой са умрели от " Кремиковци ", запита риторично той. Борисов е безапелационен, че " тези хора нямат равни в претакането на обстоятелства и операцията.

" Неслучайно са били на власт, а 70-годишни водопроводи, извинявайте, в ръководството на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Днес още веднъж демонстрираха модела... Къде подмениха водопроводите, с цел да кажат " ето ние работихме и като пристигнаха ГЕРБ и Патриотите това спря " и тогава има потребност да дебатираме. А те споделят " ГЕРБ и Патриотите стопираха водата на Перник ". Това ще ни коства 70 млн. лева, по тази причина че не е ремонтиран ", сподели в умозаключение Бойко Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР