Забранява се временно влизането на територията на Република България, считано

...
Забранява се временно влизането на територията на Република България, считано
Коментари Харесай

България затваря границите си за всички граждани на трети страни

Забранява се краткотрайно влизането на територията на Република България, считано 20 март до 17.04.2020 година в това число, на всички жители на трети страни през всички гранични пунктове с въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни транспортни средства. Това оповестиха от Групово дело ''Гранична полиция''.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1683
Информацията за трафика на граничните пунктове е към 15.00 часа.

Остава в действие възбраната за влизане на територията на Република България на лица, идващи от следните държави-членки на Европейски Съюз и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Англия и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария, като се изключи български жители, членове на фамилиите на български жители и лица със статут на непрекъснато и дълготрайно престояване на територията на Република България. На жителите от тези държави-членки на Европейски Съюз и страни от Шенгенското пространство и членовете на техните фамилии се разрешава директно прекосяване през територията на Република България за да се завърнат в страната, където живеят или обитават.

Забраната не визира жители на държави-членки на Европейски Съюз и страните от Шенгенското пространство и членовете на техните фамилии като се изключи горепосочените.

Настоящата възбрана не обгръща:

- здравни експерти, здравни откриватели и експерти по грижата за възрастни хора;

- транспортен личен състав, зает с транспорт на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен транспорт, и различен транспортен личен състав при необходимост;

- дипломати, чиновници на интернационалните организации, военнослужещи и филантропични служащи при осъществяване на техните задължения;

- лица, пътуващи по филантропични причини; жители на трети страни, които имат позволение за дълготрайно престояване в държава-членка на Европейски Съюз и минават през България за да се завърнат в страна, в която живеят и обитават.

От 18.03.2020 краткотрайно се не разрешава влизането и прекосяването през територията на Р. България на тежкотоварни коли, идващи от Ислямска Република Иран.

На границата с Република Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Лесово " трафикът е извънредно натоварен на излаз за товарни коли. От 19.03.2020 година за влизане в Турция не се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове, пропущат се единствено турски жители. Пропускат се и товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Лесово " в двете направления. Към 15 часа през днешния ден български жители се пропущат на влизане в България на трите гранични пункта с Турция.

На границата с Република Сърбия трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина " е натоварен за товарни коли на влизане в България. На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Връшка чука " е естествен. По информация от сръбските гранични управляващи, на двата пункта се прекратява пропускането на всички пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове в двете направления. Ще се пропущат единствено филантропични и товарни камиони, които ще бъдат конвоирани на тяхна територия. Преустановeно е прекосяването на лица и коли през сръбските пунктове, съпределни на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Олтоманци ", Граничен контролно-пропусквателен пункт "Стразимировци " и Граничен контролно-пропусквателен пункт "Брегово ".

На границата с Република Северна Македония на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Гюешево " трафикът е натоварен на излаз за товарни коли. На влизане в районен съд Македония не се пропущат непознати жители, пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове. Македонски жители се пропущат на вход единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Гюешево ". На излизане от районен съд Македония пътуващите могат да минават единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Гюешево " – Граничен контролно-пропусквателен пункт "Деве хълм ". Товарните коли се пропущат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете направления.

На границата с Румъния на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Русе-Дунав мост " и Граничен контролно-пропусквателен пункт "Видин-Дунав мост " и трафикът е натоварен за товарни коли на вход. На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дуранкулак ", Граничен контролно-пропусквателен пункт "Силистра " и Граничен контролно-пропусквателен пункт "Оряхово-Бекет " трафикът е естествен. От 14.03.2020 година румънските гранични управляващи са спрели прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се вкарва за 30 дни.

На границата с Република Гърция трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1683  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР