Забранява се временно влизането на територията на Република България, считано

...
Забранява се временно влизането на територията на Република България, считано
Коментари Харесай

От 00.00 ч. е забранено влизането в България на граждани на трети страни през всички гранични пунктове

Забранява се краткотрайно влизането на територията на Република България, считано от 00.00 часа на 20 март до 17 април в това число, на всички жители на трети страни през всички гранични пунктове с въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни транспортни средства. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1567
От Министерство на вътрешните работи допълват още, че остава в действие възбраната за влизане на територията на България на лица, идващи от следните държави-членки на Европейски Съюз и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Англия и Северна Ирландия,

Германия, Нидерландия и Швейцария, като се изключи български жители, членове на фамилиите на български жители и лица със статут на непрекъснато и дълготрайно престояване на територията на Република България.
На жителите от тези държави-членки на Европейски Съюз и страни от Шенгенското пространство и членовете на техните фамилии се разрешава директно прекосяване през територията на Република България за да се завърнат в страната, където живеят или обитават.



Забраната не визира жители на държави-членки на Европейски Съюз и страните от Шенгенското пространство и членовете на техните фамилии като се изключи горепосочените.

Настоящата възбрана не обгръща: здравни експерти, здравни откриватели и експерти по грижата за възрастни хора; транспортен личен състав, зает с транспорт на товари, екипажи на въздухоплавателни средства, извършващи търговски въздушен транспорт, и различен транспортен личен състав при необходимост; дипломати, чиновници на интернационалните организации, военнослужещи и филантропични служащи при осъществяване на техните задължения; лица, пътуващи по филантропични причини; жители на трети страни, които имат позволение за дълготрайно престояване в държава-членка на Европейски Съюз и минават през България за да се завърнат в страна, в която живеят и обитават.

По данни на Министерство на вътрешните работи към 07.00 ч. на границата с Република Сърбия трафикът е естествен на всички гранично-пропускателни пунктове. По информация от сръбските гранични управляващи, от 15 часа през днешния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина и Граничен контролно-пропусквателен пункт Връшка чука се прекратява пропускането на всички пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове в двете направления. На двата пункта се пропущат единствено товарни коли, като директно преминаващите ще бъдат съпровождани от полицейски патрул до овакантяване на страната.

Преустановено е прекосяването на лица и коли през сръбските пунктове, съпределни на Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци, Граничен контролно-пропусквателен пункт Стразимировци и Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово.

На границата с Република Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово трафикът е извънредно натоварен на излаз за товарни коли. От 19 март за влизане в Турция не се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове.

Пропускат се единствено турски жители. Пропускат се и товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово в двете направления.

На границата с Република Северна Македония: На влизане в районен съд Македония не се пропущат непознати жители, пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове. Македонски жители се пропущат на вход единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево. На излизане от районен съд Македония пътуващите могат да минават единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево - Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм. Товарните коли се пропущат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете направления.

На границата с Румъния на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин-Дунав мост, Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе-Дунав мост и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак трафикът е натоварен за товарни коли на излаз. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Силистра трафикът е естествен. От 19.03.2020 година се възвръща прекосяването единствено на товарни коли през Граничен контролно-пропусквателен пункт Оряхово - Бекет. От 14 март румънските гранични управляващи са спрели прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.

Ограничението се вкарва за 30 дни. Товарните транспорти над 3,5 тона са освободени от наложените ограничавания на придвижването.

На границата с Република Гърция трафикът е естествен на всички гранично-пропускателни пунктове.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1567  Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване! Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване!  Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид  Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР