Забранява се публикуването на обяви и съобщения, включително в електронен

...
Забранява се публикуването на обяви и съобщения, включително в електронен
Коментари Харесай

Парламентът обяви забрана за обяви и съобщения за продажба на акцизни стоки

Забранява се публикуването на разгласи и известия, в това число в електронен тип, посредством които се оферират за продажба акцизни артикули, както и отпадъците от тютюн, записа Народното събрание на второ четене в измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане. С него се вършат промени в разнообразни други закони.

Забраната не се отнася за търговци, предлагащи алкохолни питиета посредством електронен магазин по смисъла на параграф от Закона за налог върху добавената стойност, когато стоките са с бандерол, когато е наложителен, или дължимият данък е обезщетен.

Когато информацията не е свалена в тридневен период от нейното издание, шефът на Агенция " Митници " или оправомощено от него лице издава решение за краткотрайно прекъсване (блокиране) на достъпа до съответните интернет страници. Срокът за прекъсване на достъпа до интернет страниците е от седем дни до един месец.

Акцизните артикули с колекционерска стойност могат да се съхраняват в обекти, в които се прави стопанска активност, единствено с бандерол и в случай че за тях е подадено съобщение по съответния законов ред. Копие от записаното съобщение и приложените към него документи следва да се съхранява в обекта.

Спорове сред ръководещите и левицата провокира отхвърленото от болшинството предложение на социалистите за по-нисък Данък добавена стойност за хляба (5 на сто) и медикаментите - 9 %.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР