Забранява се провеждането на пазари и изложби на птици на

...
Забранява се провеждането на пазари и изложби на птици на
Коментари Харесай

Забраниха пазари и изложби на птици в Пернишко

Забранява се провеждането на пазари и изложения на птици на територията на Пернишка област, заяви пресцентърът на регионалната администрация. Ограничението е част от превантивните ограничения, признати от регионалната епизоотична комисия и целящи недопускане разпространяването на заболяването инфлуенца по птиците в района.

Привеждането в нараснала епизоотична подготвеност се постанова поради установени първоначални огнища на болестта в два обекта в Добрич и Хасково.

Част от ограниченията плануват непрекъснат ветеринарен надзор за съблюдаване на условията за биосигурност в птицевъдните обекти на територията на региона, взаимни инспекции с представителите на орнитоложките сдружения, ловните сдружения и държавните лесничейства за съществуване на заболели, или умрели диви, мигриращи, или синантропни птици.

Собствениците на птицевъдни обекти, включително и обекти от така наречен вид "Заден двор ", са задължени да не позволяват излизането на птиците отвън дворовете на обектите за ограничение на опцията за контакт сред домашните и дивите птици; да съхраняват фуража в закрити помещения; да основат нужните условия за разделно развъждане на домашни птици - гъски и патици - настрана от останалите птици; при отклоняване в здравословното положение, или нараснала смъртност на отглежданите птици неотложно да уведомяват ветеринарния доктор на обекта или кмета на обитаемото място.

Областната епизоотична комисия е приела и съответни ограничения, касаещи предварителна защита на болестта, при зареждане с птици на птицевъдните обекти, намиращи се на територията на област Перник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР