Забранява се предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки и

...
Забранява се предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки и
Коментари Харесай

БАБХ забрани продажбата на свинско месо на фермерските пазари

Забранява се предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки и месни артикули, съдържащи свинско месо на записаните фермерски пазари в цялата страна. Това написа в публично известие на Българската организация по храните (БАБХ).
Причината за мярката е болестта с африканска чума, която към този момент се популяризира до степен за банкет на изключителни ограничения. Сега БАБХ работи с концепцията за предварителна защита и да ограничи разпространяването на заболяването посредством продажбата на прясно свинско месо и сурови артикули от свинско месо с неуточнен генезис.
Инспекторите от отдел " Контрол на храните " от съответните регионални дирекции по сигурност на храните към БАБХ ще правят засилен непрекъснат формален надзор на фермерските пазари в дните, в които те се организират.
При инспекциите ще се следи за спазването на актуалната заповед, а при констатиране на нарушавания и несъответствия ще се подхващат плануваните в законодателството административни и административно-наказателни ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР