Забранява се озвучаване на открити площи и зони в територии,

...
Забранява се озвучаване на открити площи и зони в територии,
Коментари Харесай

Вдигаш шум между 14 -16 ч. и през нощта, плащаш 1000 лв.

Забранява се озвучаване на открити площи и зони в територии, предопределени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предопределение за времето от 14.00 до 16.00 ч. и от 23.00 до 8.00 ч. За същия интервал се не разрешава излъчването на звук и при строителство.
Това гласят дефинитивни промени в Закона за отбрана от шума в околната среда, които Народното събрание одобри.

Изключение ще вършат религиозни храмове, железопътните гари, автогарите, аерогарите, морските гари и потреблението на системи за обявяване на популацията при бедствия.

За нарушаване на наредбите законодателят планува физическите лица да се санкционират с санкция от 500 до 1000 лева, а на юридическите лица и на едноличните търговци да се постанова имуществена глоба в размер от 3000 до 6000 лева

При наново нарушаване физическите лица ще се санкционират с санкции от 2000 лева до 6000 лева, а на юридическите лица и на едноличните търговци ще се постанова имуществена глоба в размер от 5000 лева до 12 000 лева

Законопроектът е импортиран от Министерски съвет и бе признат на първо гласоподаване на 12 юли 2018 година Промените имат за цел да обезпечат опазването на здравето на популацията от нездравословното влияние на шума, провокиран от активността на търговски и индустриални обекти, разкрити в жилищни здания и здания със смесено предопределение, зони и територии, предопределени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предопределение.

Приетите промени най-вече зарадваха Валери Симеонов. Той се изправи на трибунката и въодушавено съобщи: " Контролът в интервала 23.00-8.00 часа се разпорежда единствено и само върху Министерство на вътрешните работи. Това прави закона настоящ, банален и ефикасен, защото досега контролът беше разпределен сред шест министерства плюс общините или както е казано, доста баби - хилаво дете, всеки прехвърляше отговорността на другия и България беше царство на шумовата вакханалия. На това нещо се поставя край, защото органите на Министерство на вътрешните работи ще реализират надзор. Първо, върху обектите, които основават звук в околната среда. Второ, върху озвучителните средства, които са изкарани на улиците върху платформи, и трето, ще реализират надзор върху транспортните средства.

Полицейските чиновници, при определяне на озвучаване отвън регламентираното време отиват на място с патрулката и издават документално предписание на неотложно преустановяване на озвучаването – без значение дали в заведение или на циганските сватби. Ако се окаже опозиция, заведението се затваря непосредствено за три дни. При наново нарушаване в границите на една година обектът се затваря за 14 дни. Както се споделя, честито на печелившите. Пиесата към този момент става едноактова, няма " Фигаро-тук, Фигаро-там ", акцентира съпредседателят на ПГ на Обединените патриоти ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР