Забранителният списък за приватизация няма да отпадне. Това предвиждат промените

...
Забранителният списък за приватизация няма да отпадне. Това предвиждат промените
Коментари Харесай

Държавният сектор ще има поне 50% външни експерти, предвиждат законови промени

Забранителният лист за приватизация няма да отпадне . Това плануват измененията в закона за обществените предприятия , които бяха признати на първо четене от парламентарната икономическа комисия.

В променения план на закона, по гледище на КНСБ се резервира правото Народното събрание да взима решение при приватизация на държавно дружество, в случай че това стои на дневен ред.  Няма да се преструктурират Агенцията за вложения и Агенцията за приватизация , които в началото трябваше да се обединят в мегааганция.

" Знаете, че до момента всички бордове на държавни компании се назначават от министрите или от заместник-министрите на съответните ведомства. Обикновено назначените са или чиновници на съответните министерства или на други държавни структури. Сега предлагането е най-малко 50% от тези хора да бъдат външни специалисти . Така е по Европа, изключително в доста западни страни, в които има доста мощен държавен бранш - като в Австрия, Франция и Швеция практиката демонстрира, че няма значение дали предприятието ще е частно или обществено, когато резултатите са доста положителни ", разяснява ръководителят на икономическата комисия Петър Кънев .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР