Забраните за международни пътувания не могат да се прилагат до

...
Забраните за международни пътувания не могат да се прилагат до
Коментари Харесай

СЗО: Международни пътувания не могат да се забраняват до безкрайност

Забраните за интернационалните пътувания не могат да се ползват до безконечност, a ще би трябвало страните да създадат повече, с цел да понижат разпространяването на ковид в границите си, разгласи шефът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейсус.

Само при прецизно съблюдаване на здравните ограничения - от носене на маски до отбягване на всеобщи събирания - светът може да се пребори с пандемията от Covid-19, съобщи на виртуална конференция в Женева генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Където тези ограничения се съблюдават, случаите понижават. Където не се ползват, случаите нарастват, добави той и похвали Канада, Китай, Германия и Южна Корея за метода, по който управляват епидемията.

Според изпълнителния шеф на програмата за изключителни обстановки лекар Майкъл Райън няма един метод, който да пасва на всички страни:

“Ще бъде съвсем невероятно за обособените страни да държат границите си затворени в обозримо бъдеще. Икономиките би трябвало да се отворят, хората би трябвало да работят, търговията би трябвало да се възвърне “, акцентира Райън.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР