Забраниха ползването на стълбища при тържества в училищата и детските

...
Забраниха ползването на стълбища при тържества в училищата и детските
Коментари Харесай

Забраниха ползването на стълбища при тържества в училищата в Кърджали

Забраниха използването на стълбища при тържества в учебните заведения и детските градини в Кърджали , оповестява БГНЕС.

Повод за издадената заповед от кмета Хасан Азис е вчерашният случай в СУ " Отец Паисий " , при който част от стълбището се срути по време на коледно празненство и наложи евакуация на всички в постройката.

Общината стартира и проучване на всички стълбища в образователните заведения.

Директорът на учебното заведение Злати Атанасов изясни, че по време на тържеството се чул гърмеж, след което се срутила част от мазилката на тавана. Според него сриването е поради остарялата постройка на образователното заведение - макар че е осъществен ремонт по огромен план, само че не и на структурата на постройката - 70-годишни железобетонни плочи.
 Евакуираха учебно заведение в Кърджали поради срутено стълбище
Евакуираха учебно заведение в Кърджали поради срутено стълбище

Инцидентът е станал по време на концерт

Община Кърджали стартира незабавен ремонт в учебното заведение. За задачата ще потърси средства от Междуведомствената комисия по бедствия и повреди.

Кметът изясни, че към този момент е предоставено проектирането на нови стълбищни рамена за учебното заведение, както и слагането на в допълнение външно стълбище, което ще бъде прикрепено към фасадата на учебното заведение и ще се употребява единствено при изключителни случаи.

Заради случая образователните занятия са анулирани до понеделник, а от идната седмица образователният развой ще бъде реорганизиран.

По думи на шефа на районно управление (на МВР) на МОН Кърджали Гроздан Колев ще се наложи пренасочване на част от учениците към други здания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР