Забраниха показването на лъвове и магарета на митинги и политически

...
Забраниха показването на лъвове и магарета на митинги и политически
Коментари Харесай

Забраниха животните на политическите митинги в Пакистан

Забраниха проявлението на лъвове и магарета на манифестации и политически събрания

Пакистанските изборни управляващи не разрешиха проявлението на лъвове и магарета на манифестации и политически събрания - ход, приветстван от природозащитниците, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Избирателната комисия на Пакистан изиска политическите партии да подсигуряват, че на митингите и събранията им няма да бъдат употребявани животни, сподели пред организацията неин представител.

Разпореждането е издадено в осъществяване на решение на Върховния съд в Исламабад от предишния месец, което постановява, че "показването на животни като лъвове, магарета и прочие на манифестации и събрания на публични места е равнозначно на подлагането им на болежка и премеждия, което е закононарушение ".

"Жестоко е към тези величествени животни да бъдат употребявани по този метод ", сподели активистката Рина Саид Хан, която управлява локална организация за запазване на дивата природа. "Тези почтени животни страдаха излишно, тъй като на такива манифестации нормално ги упояват, с цел да стоят умерено на фона на шума и светлините ", добави тя.

Миналата седмица партията на някогашния министър-председател Наваз Шариф провежда протест в северозападната част на страната. Зет му пристигна с тигър - партийния знак. В резултат той не беше позволен до проявата.

През 2013 година другоземен бял тигър умря на протест на партията на Шариф поради рисковите условия, на които беше подложен.

На политически прояви в Пакистан е постоянно срещано събитие да се демонстрират лъвове и тигри като знак на власт и мощ, а магарета и кучета - за присмиване на съперници, отбелязва ДПА.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР