Забранени туристи влизат през прозореца, пише солунският вестник Македония. Изданието

...
Забранени туристи влизат през прозореца, пише солунският вестник Македония. Изданието
Коментари Харесай

"Забранени туристи" заобикалят през 4 страни ограничението да влизат в Гърция

Забранени " туристи " влизат през прозореца ", написа солунският вестник " Македония ". Изданието оповестява, че чужденци, както и гърци, които идват от страни отвън " белия лист " на страните, от които Гърция приема гости, заобикалят директните направления и с тях и рестриктивните мерки, наложени за пътуванията от страни с висок риск от заразяване с ковид. Тези пасажери идват в страната през междинни дестинации.

Най-честият маршрут е от Англия с директен полет до България и от тук - с автомобил до Солун. Други обаче избират прекачвания в Германия, Швейцария и Австрия. Подобни направления следват и гости от Съединени американски щати и Швеция, най-вече гърци, които употребяват разнообразни обиколни трасета, с цел да посетят родината си.

Наскоро и бащата на английския министър председател кацна на летището в Атина откакто преди този момент кацна в София, с цел да заобиколи ограничаването за английските туристи в южната съседка.

Междувременно броят на инфектираните с ковид в Гърция се е нараснал с 43 души през последното денонощие, достигайки 3562 души, само че няма нови смъртни случаи в този интервал, сочат данните на уеб страницата на гръцкото здравно министерство. Министерството прецизира, че 36 от новите случаи са регистрирани при проби на входните пунктове на страната.

От тази заран в 06.00 часа до 15 юли 2020 година на жителите на Сърбия е неразрешено да влизат в Гърция въз основа на разбора на епидемиологичните данни в страната. Голям брой сръбски жители обаче дойдоха в среднощ, пробвайки се да влязат в Гърция преди 06.00 часа. Това провокира над 10-километрова колона на " Кулата - Промахон ", единственият граничен пункт, през който туристи могат да влизат в страната. Преди обяд деца и родители се разхождаха по пътното платно, тъй като чакането продължаваше с часове, надалеч от бензиностанциите.

Блокираните на границата сърби въпреки всичко минаха на гръцка територия. Границата отвори краткотрайно, с цел да пропусне последните сръбски жители, откакто им бяха направени и проби за ковид.

Тази заран обстановката на граничния пункт към този момент е естествена, няма колона от чакащи коли.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР