Забранена за продажба отрова за мишки най-вероятно е използвана в

...
Забранена за продажба отрова за мишки най-вероятно е използвана в
Коментари Харесай

Явор Гечев: Няма контрол за придобиването на отрови

Забранена за продажба отрова за мишки най-вероятно е употребена в дома на фамилията от Кардам. Това съобщи Явор Гечев от „ Четири лапи ” в изявление за bTV във връзка на главната версия за гибелта на 9-годишния Стефан от с. Кардам.
По думите му това не е индивидуален случай, а сходен препарат може да убие човек, даже той да не е в директен допир с него.
" Проблемът е сложен, дължи се на неналичието на надзор при придобиването на такива препарати и използването им. Всеки човек има достъп до сходни препарати ", посочи Гечев.
Експертът изясни, че сходни отровни субстанции се продават „ под масата ” в аптеки и компании, които се занимават с растителна отбрана.
" Хора, които са неквалифицирани, сами си подготвят отровите, макар че законът е доста непоколебим. Масово обаче този проблем се неглижира от институциите, тъй като постоянно жертвата е животно, а когато е животно някак си има едно отношение, че е прекомерно скъпо да се проверява ", добави той.
Гечев сподели, че са очаквали сходна покруса да се случи, тъй като все по-често хора са употребявали неразрешените препарати, само че от тях най-често умират животните, а когато жертвата е животно постоянно остава на заден проекта, тъй като е прекомерно скъпо да се проверява. 
Дядото на умрялото момче сподели, че постоянно самичък си е правил отровата и в никакъв случай не е имало проблем, нито някое от животните в двора е умирало от нея. По думите му гибелта на внука му е поради лекарска неточност. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР