Забранена за продажба отрова за мишки най-вероятно е използвана в

...
Забранена за продажба отрова за мишки най-вероятно е използвана в
Коментари Харесай

Явор Гечев: Силно отровни вещества се продават под масата в аптеки и магазини за растителна защита

Забранена за продажба отрова за мишки най-вероятно е употребена в дома на фамилията от Кардам. Има мощно отровни препарати, които в съответната доза, биха могли да убият човек даже без да ги погълва. На процедура всеки човек има достъп до такива препарати, което е притеснително. Това сподели Явор Гечев от фондация " Четири лапи " в ефира на БТВ, написа Novini.bg.

``
реклама

Повод за думите му са заключителните експертизи, посочващи аргументите за гибелта на 9-годишния Стефан.

По думите му това не е индивидуален случай, а сходен препарат може да убие човек, даже той да не е в директен допир с него.

„ Проблемът е сложен, дължи се на неналичието на надзор при придобиването на такива препарати и използването им ”, посочи Гечев.

Експертът изясни, че сходни отровни субстанции се продават „ под масата ” в аптеки и компании, които се занимават с растителна отбрана.

„ Хора, които са неквалифицирани, сами си подготвят отровите, макар че законът е доста непоколебим. Масово обаче този проблем се неглижира от институциите, тъй като постоянно жертвата е животно, а когато в животно някак си има едно отношение, че е прекомерно скъпо да се проверява ”, добави той.

Гечев сподели, че са очаквали сходна покруса да се случи, тъй като все по-често хора са употребявали неразрешените препарати.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР