Забраната за внос на зърнено култури не е ефективна, в

...
Забраната за внос на зърнено култури не е ефективна, в
Коментари Харесай

Зърнопроизводител: Забраната за внос на зърнени култури от Украйна е неефективна

Забраната за импорт на зърнено култури не е ефикасна, в страната продължава да влиза зърно от Украйна, само че главната просвета, която се внася е слънчоглед. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ ръководителят на Национална асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов. По думите му жътвата към този момент е почнала, само че складовете на сътрудниците му от цялата страна към момента са цялостни с миналогодишната продукция, която не са осъществили поради украинските зърнени култури, които се внасяха у нас.
Много дребна част от зърнопроизводителите са продали стоката си, само че не тъй като нещо се е подобрило, а тъй като хората просто нямат избор. Няма къде да приберат новата годишна продукция и са продали на каквато и да е цена, която обаче е доста по-ниска от себестойността.
По думите на Проданов цената на слънчогледа продължава да се намалява, като все още тя е сред 630 и 670 лева В другите краища на България. Трудните времена за зърнопроизводителите не престават, а новата годишна продукция е създадена с още по-голяма себестойност, цените на торовете и препаратите са доста високи, изясни още производителят.
По време на днешния Консултативен съвет по зърно ще обсъдим управлението на Министерство на земеделието и храните обстановката с предстоящата годишна продукция по области. Ще обсъдим и нашето мнение за това както се случва на пазарите. Надяваме се през днешния ден от ведомството да ни дадат информация и какви са точните количества на украинска продукция, които влизат в страната.
Около 12 000 т. нерафинирано олио е влезнало в страната от Украйна единствено за седмица, а това е месечното ползване за страната ни, разяснява още ръководителят на Национална асоциация на зърнопроизводителите.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР