Забраната за свободно къмпингуване е противоконституционна. Насочете глобите към нарушителите,

...
Забраната за свободно къмпингуване е противоконституционна. Насочете глобите към нарушителите,
Коментари Харесай

Забраната за свободно къмпингуване е противоконституционна според екоорганизация

Забраната за свободно къмпингуване е противоконституционна. Насочете санкциите към нарушителите, а не към пасителите. Това пишат от екоорганизацията " Да запазим Корал! " в отворено писмо до ръководителя на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление Искрен Веселинов.

От организацията цитират член 35 от Конституцията , в който се показва: " Всеки има право свободно да избира своето местопребиваване, да се придвижва по територията на страната и да напуща нейните лимити. Това право може да се лимитира единствено със закон, за отбрана на националната сигурност, националното здраве и правата и свободите на други жители. "

Според деятелите нови във връзка с свободното и диво къмпингуване биха били в несъгласие с този член на висшия закон.

В писмото се прецизира, че в другите страни по света има доста къмпинг регламенти, които са " просвета със собствен образ и нравственос, правила и съоръжение, правила и стилово многообразие ".

" Всяка страна характерно е регулирала въпроса на база задълбочена и професионална преценка. У нас, където изрично освен има прелестни условия за подобен метод на отмора за нас и за света, можем да се похвалим и с неизтрити обичаи и мощна обвързаност към къмпинга на жителите от разнородни специалности и ползи, които също се стараят да съблюдават ред, съвместен почит и запазване на околната среда ", пишат от " Да запазим Корал ".
 Булдозер е разорал цялата плажна линия на къмпинг Смокиня
Булдозер е разорал цялата плажна линия на къмпинг Смокиня

Не е ясно кой е виновен за положението на плажа

Посочва се, че последователите на къмпингуването не са опасност за българската природа, а са нейни пазители.

" Палатките не са " уреди " , както си ги показват някои Ваши сътрудници, а леки структури, прикрепени в няколко точки, чиито форми следват терена или просто се слагат на равно място. Никой не върви с лопата на плаж или в случай че подобен се появи, мислите ли че съумява и да понечи да наруши ландшафта ", питат иронично от организацията.

От екоорганизацията питат още какво е станало със случая " Смокиня ".

" Какво стана с този човек в действителност? Ето него би трябвало да преследвате... Тези хора (къмпингарите - бел. ред.) ли унищожиха брега на " Алепу " , питат още деятелите.
 ДНСК замрази градежите по къмпингите
ДНСК замрази градежите по къмпингите

Никой не уведомил ДНСК за направената стена на " Алепу ", сподели проверката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР