Забраната за разходки в паркове и планини заради антивирусните мерки

...
Забраната за разходки в паркове и планини заради антивирусните мерки
Коментари Харесай

Забраната за разходки в паркове и планини може да се разхлаби

Забраната за разходки в паркове и планини поради антивирусните ограничения може да се разхлаби. В сряда министър председателят Бойко Борисов съобщи, че упълномощил на националния действен щаб и кметовете да измислят ред за използването им, без това да докара до " изпускане на обстановката " с разпространяването на ковид, както и до скупчването на хора.

Ползването на паркове, градинки, спортни и детски площадки беше неразрешено на 21 март. Последва ограничаване и за разходките до Витоша и Стара планина. Първоначално възбраната не важеше за хората, които разхождат кучетата си, само че в следствие и за тях парковете станаха неразрешена територия.

Първоначалната санкция за нарушение на възбраните беше 5000 лв., а по-рано през седмицата депутатите гласоподаваха тя да се понижи на сред 300 до 1000 лева, а при наново нарушаване - от 1000 до 2000 лева

Според Борисов вид за разхлабване на ограниченията е да се направи график за посещаване на паркове и планини, като в избрани часове те да са налични единствено за хората над 60 години, които са най-рисковата група при заразяване с ковид. Такъв режим има за огромните магазини.

Кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява, че надали разхлабване на ограниченията може да се чака преди Великден, когато се чака да бъде и пикът на епидемията от ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР