Забраната за консумация на храни във виенското метро, въведена експериментално

...
Забраната за консумация на храни във виенското метро, въведена експериментално
Коментари Харесай

Забраниха храната във виенското метро

Забраната за консумация на храни във виенското метро, въведена пробно през септември предходната година за линия U6, важи от средата на януари за всички линии на метрото. Целта ѝ е основаване на по-комфортни условия по време на пътешестване и опазването на чистотата на публични места.
Намаляването на отпадъците в метрото значи и доста по-малко разноски за разчистване, които във виенското метро са приблизително над 2 млн. евро годишно. За множеството хора миризмата на храна по време на пътешестване е неприятна, както демонстрира извършеното през лятото на 2018-та допитване измежду 50 000 виенчани. Многобройни недоволства е имало и на горещата линия на общинското транспортно дружество. Забраната важи и за немиризливи храни, защото те също замърсяват, само че безалкохолните питиета са разрешени.
От началото на годината във влаковете и станциите на метрото стартира необятна осведомителна акция под формата на плакати, известия по уредбата и таблата, пиктограми. Служителите на градския превоз и защитата наблюдават за спазването на новите правила. Мярката е възприета добре от виенчани. От есента до момента единствено 88 души от общо 250 000 на ден по линия U6 са получили предизвестие, което е една минимална част. Засега Виена не планува парични санкции. Резултатите от възбраната ще бъдат оценени през лятото и в случай че въпреки всичко се окаже, че регулацията не действа задоволително добре, не е изключено да бъде разискван и вид за парична санкция от 50 евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР