Забраната за кацане на самолети на летището във Виена от

...
Забраната за кацане на самолети на летището във Виена от
Коментари Харесай

Австрия отваря летището във Виена за самолети от и за България

Забраната за кацане на самолети на летището във Виена от 18 страни, измежду които е и България, изтича в среднощ, оповестява Българска телеграфна агенция. Тя се заменя със прецизни наредби за попречване на болест с ковид.
Пътниците с австрийско поданство, жителите на Европейското икономическо пространство и на Швейцария, както и жителите с непрекъснато местопребиваване в Австрия, идващи от България, ще би трябвало да показват преведен на немски или британски негативен ПСР-тест, изработен до 72 часа преди влизане в Австрия. Който не има подобен тест, има опция да го направи в Австрия в период от 48 часа. До показване на теста жителите са длъжни да съблюдават домашна карантина.
Освен за България, тези условия важат и за идващите от Албания, Бангладеш, Беларус, Босна и Херцеговина, Бразилия, Египет, Еквадор, Индия, Индонезия, Иран, Косово, Мексико, Молдова, Черна гора, Нигерия, Пакистан, Перу, Португалия,Румъния,Русия, Северна Македония, Съединени американски щати, Сенегал, Сърбия, Турция, Украйна, Филипините, Чили, Швеция, Южна Африка и провинция Хубей в Китай.
За директните пасажери също не се изисква ПСР тест.
За избрани групи лица от трети страни има изключения, да вземем за пример за тези, които са в записано партньорство с живеещи в Австрия лица.

Международното летище Виена

(на немски: Flughafen Wien – Schwechat) (VIE/LOWW) е интернационалното летище на столицата на Австрия. Намира се в Швехат, на към 18 км южно от центъра на Виена.

Летището е най-голямото летище в Австрия. То е хъб на Austrian Airlines и дъщерната им компания Tyrolean Airwais. Летището има техническата опция да обслужва самолети, като Boeing 747, и разполага с огромна мрежа от европейски дестинации и полети на дълги дистанции до Азия, Северна Америка и Африка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР