Забраната за каскади с велосипеди върху бордюри и стъпала отпада

...
Забраната за каскади с велосипеди върху бордюри и стъпала отпада
Коментари Харесай

Общински съветник от БСП спаси велосипедистите от абсурдна глоба до 300 лв.

Забраната за каскади с колела върху бордюри и стъпала отпада от плана за Наредба за публичния ред на територията на Столична община. Това стана с помощта на общинския консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов. Поправката във импортирания за разискване план беше направена по време на днешното съвещание на Постоянната комисия по публичен ред и сигурност.
" Поисках да схвана дали ще бъда санкциониран, в случай че ми се наложи тук-там по булевардите на София да се кача с велосипеда си на тротоара и по-късно в придвижване сляза от бордюра на велоалеята. Това мое деяние ще бъде ли считано за каскада, разяснява Николай Николов след съвещанието на комисията. - Дори през днешния ден пристигнах в Столична община с велосипед. На няколко места, поради ремонтите ми, се наложи да се кача на тротоара и след това отново да се върна на платното. Естествено, не съм слизал от велосипеда си, с цел да го смъква от бордюра. Затова попитах дали в тази обстановка бих бил санкциониран сред 100 и 300 лв., когато приемем Наредбата. Не получих отговор на въпроса. По тази причина настоях от точката да отпаднат каскадите на бордюри и стъпала. Мисля, че беше напълно разумно да се случи това, защото тази точка е причина за незаслужено санкциониране главно на колоездачите. А нали, в последна сметка, задачата ни е да мотивираме повече жители да употребяват този екологичен превоз, вместо колите си ".

Николай Николов изиска да бъде сложена 360-градусова камера до пешеходната пътека на бул. „ Христо Ботев “ при пресечката с ул. „ Дамян Груев “, през която да бъде следено спазването на публичния ред. „ Предложението ми е по отношение на разрешаването на казуса с травеститите, които се събират всяка вечер навръх това място, изясни той. - Бях сюрпризиран да чуя от заместник-директора на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов, че не знае за пожара, който провокираха травестити в изоставената винарна на ул. „ Позитано “ тъкмо преди месец. Още по-странно ми беше изказванието му, че нямало проблеми с травестити в региона на Министерство на земеделието. Старши комисар Антон Златанов сподели, че не били постъпвали сигнали от жители, които да се оплакват от наличието им. По това той съди, че няма проблем. А травеститите са там всяка вечер и в случай че мине патрул, може да ги види. Затова упорствам да бъде сложена камера, която да следи за реда. И без друго в този момент следва в регион „ Красно село “ да бъде построено видеонаблюдение. Не би трябвало да съставлява компликация да бъде сложена още една камера при Министерство на земеделието, което се намира на територията на региона “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР