Забраната за използването на пластмасови торбички за еднократна употреба, придружена

...
Забраната за използването на пластмасови торбички за еднократна употреба, придружена
Коментари Харесай

Найлоновите торбички са забранени от днес в Нова Зеландия

Забраната за потреблението на пластмасови торбички за еднократна приложимост, съпроводена от тежки финансови наказания за магазините, влезе през днешния ден в действие в Нова Зеландия, съобщи Агенция Франс Прес.

Всяка година един милион птици и над 100 000 морски жители в света се нараняват или умират, като се заплитат в пластмасови боклуци или като ги сбъркат с храна.

Новият правилник, разгласен през август 2018 година, към този момент стартира да се ползва в главните супермаркети в Нова Зеландия още преди публично да влезе в действие. Нарушителите му рискуват санкции до 100 000 новозеландски $, или близо 67 000 щатски $.

Новозеландците се гордеят с екологичната известност на страната си и желаят да останат на висота, съобщи министърката на околната среда Юджин Сейдж, представена от " Франс прес ".

Вече над 80 страни са въвели сходни забрани, сочат данни на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда. Близо 5 трилиона найлонови торбички се използват всяка година в света, а доста дребна част са от тях се рециклира, се показва в отчет на Организация на обединените нации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР