Забраната за дърводобив заради африканската чума по свинете в Пловдивско

...
Забраната за дърводобив заради африканската чума по свинете в Пловдивско
Коментари Харесай

По-скъпи дърва за огрев в Пловдивско тази зима

Забраната за дърводобив поради африканската чума по свинете в Пловдивско няма да докара до проблеми със снабдяването с дърва за идния отоплителен сезон. Това твърдят от Регионалната дирекция по горите в Пловдив, оповестява Българска национална телевизия. Същевременно обаче търговци предвиждат повишаване на материала за огрев.

Припомняме, като част от битката с чумата по свинете бяха неразрешени дърводобивът и събирането на гъби и билки на повърхност от 200 кв. км в Перущица, в елементи от държавните горски стопанства " Пловдив " и " Тракия ", както и в 27 частни гори. Ежедневно се ревизира дали възбраната се съблюдава.

Освен от Пловдив локалните търговци зареждат дървесина и от други региони на страната. До кметствата и частните кооперации в региона към този момент са изпратени писма да се подхващат ограничения за снабдяването на популацията с нужните количества.

По думи на шефа на Регионалната дирекция по горите в Пловдив инж. Мирослав Димитров хората, които не са снабдени с дърва по описите от кметовете, ще бъдат пренасочени в други елементи на стопанството.

Най-силно търговците са обезпокоени от възбраната за рандеман в Родопите, която е за период от 2 месеца, а отоплителният сезон наближава.

Очакванията на сектора са за дефицит и повишаване на цените на дървата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР