Забраната за дърводобив заради африканската чума по свинете в Пловдивско

...
Забраната за дърводобив заради африканската чума по свинете в Пловдивско
Коментари Харесай

Ще поскъпнат ли дървата в Пловдивско заради мерките срещу АЧС?

Забраната за дърводобив поради африканската чума по свинете в Пловдивско няма да докара до проблеми със снабдяването с дърва за идния отоплителен сезон. Това твърдят от Регионалната дирекция по горите в Пловдив. В същото време обаче, търговци предвиждат повишаване на материала за огрев.

Пловдив

Мерките за битка с африканската чума по свинете стопираха дърводобива и събирането на гъби и билки на повърхност от 200 кв.км в Перущица, в елементи от държавните горски стопанства " Пловдив " и " Тракия ", и в 27 частни гори. Навсякъде е провиснал 7-дневен период, в който към този момент добитата дървесина да бъде превозена.
Инж. Мирослав Димитров, шеф на Регионалната дирекция по горите в Пловдив: Достъпът до тези зони могат да реализират единствено лица, които имат отношение към претърсването за умрели диви прасета.
Горски чиновници всекидневно ревизират съблюдава ли се възбраната. Освен от Пловдив, локалните търговци зареждат дървесина и от други региони на страната.

До кметствата и частните кооперация в региона пък са изпратени писма да се подхващат всички нужни ограничения за снабдяването на популацията с нужните количества.
Инж. Мирослав Димитров, шеф на Регионалната дирекция по горите в Пловдив: От държавно горско стопанство " Тракия " ни увериха, че хората, които не са снабдени с дърва по описите от кметовете, ще бъдат пренасочени в други елементи на стопанството. Държавно горско стопанство " Пловдив " в инфектираната зона няма дърводобивни обекти.
Търговците са обезпокоени най-много от възбраната за рандеман в Родопите.
Георги Стойков, притежател на склад за дърва: Надявам се, че страната ще откри някакво решение на този проблем, тъй като знаем, че сме пред отоплителен сезон, а в множеството от регионите тази мярка е взета за период от 2 месеца.
В сектора упованията са за дефицит и повишаване на цените на отоплителния материал.
 Недоволство в община Първомай поради ограниченията против чумата по свинете Недоволство в община Първомай поради ограниченията против чумата по свинете
Напрежение измежду поданици и кметове на села в община Първомай поради осъществяването на ограниченията против африканската чума по свинете. Масово хората отхвърлят с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР