Забраната включва вноса на пшеница, царевица, рапица и слънчоглед от

...
Забраната включва вноса на пшеница, царевица, рапица и слънчоглед от
Коментари Харесай

Европейската комисия ще удължи забраната за внос на земеделски продукти от Украйна

Забраната включва вноса на пшеница, царевица, рапица и слънчоглед от Украйна в Европейски Съюз и към този момент ще работи доникъде на септември, оповестява полското издание Wiadomości, базирайки се на собствен източник.

В листата на страните, които подлежат на специфични защитни ограничения, разгласен от Европейската комисия, е включена и Румъния.

Изданието цитира полския министър на земеделието, който на 3 май акцентира: „ Надявам се, че Европейски Съюз, Европейската комисия ще издържи този тест за отговорност и взаимност. Но в случай че нещата бяха разнообразни, полското държавно управление щеше да остане на страната на полските фермери. Ще вземем решения, които ще защитят полския пазар и ползите на нашите фермери, а оттова и на Полша “.

Новото решение за удължение на съглашението отсрочи до момента избрания краен период, който изтича през днешния ден. Документът не не разрешава директния превоз на селскостопанска продукция от Украйна през посочените пет страни.

България, Полша, Словакия и Унгария вкараха рестриктивните мерки, защото износът на храни от Украйна доста задържа цените на локалния...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР