Забраната на събития с над 5000 участници заради коронавируса, обявена

...
Забраната на събития с над 5000 участници заради коронавируса, обявена
Коментари Харесай

Удължават забраната за събиране във Франция, обмислят още по-строги мерки срещу коронавируса

Забраната на събития с над 5000 участници поради ковид, оповестена в началото до края на август, се удължава до края на октомври. Това заяви френският министър председател Жан Кастекс, като акцентира, че епидемиологичната конюнктура в страната се е влошила, съобщи 24 часа.
Премиерът сподели също, че желае да разшири оптимално наложителното носене на маски на публични места и предизвести за нараснал риск от ново разгръщане на епидемията. Той добави, че се ускорява контролът върху спазването на разпоредбите за попречване на разпространяването на вируса като цяло, като физическата отдалеченост и носенето на маски. Кастекс предизвести, че епидемията, коствала живота на над 30 300 души във Франция, се развива в неприятна посока, с увеличение на броя на инфектираните, отбелязва Ройтерс.
Броят на позитивните проби за вируса е повишен от към 1 000 на денонощие преди три седмици на към 2 000 в този момент, сподели министър председателят при посещаване в най-голямата болница в град Монпелие, Южна Франция. Очаква се тази седмица страната да трансферира избрания от държавното управление " предел на зоркост " от 20 инфектирани на 100 000 поданици, сподели още Кастекс. Премиерът заяви, че в 20-те най-големи града в страната ще се вкарат нови ограничавания, с цел да се понижи повишаващият показател на предаване на болестта.
Положението с тестването е повече от приемливо - седмично се вършат над 600 000 теста, само че към момента има какво да се направи във връзка с хората със признаци, посочи Кастекс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР