Забраната на Русия да участва на международни спортни състезания, която

...
Забраната на Русия да участва на международни спортни състезания, която
Коментари Харесай

И футболният отбор на Русия може да понесе тежко наказание

Забраната на Русия да взе участие на интернационалните спортни надпревари, която през днешния ден Световната антидопингова организация (УАДА) наложи на страната, ще важи и за Световното състезание в Катар през 2022-ра година .
Миналия месец от УЕФА оповестиха, че вероятно наказване на Русия няма да се отрази върху присъединяване на страната в Евро 2020, нито пък ще попречи на Санкт Петербург да одобри мачове от шампионата на Стария континент , който ще се организира в 12 разнообразни страни в континента.
Причината за това е, че УЕФА не е определяна от УАДА за " забележителен уредник на събития " и попада в друга категория.
Същото обаче не се отнася за уредника на Световното състезание - ФИФА. При това състояние наказването на Русия ще важи и за Мондиал 2022, който ще се организира в Катар.
Все още не е ясно по какъв начин това ще се отрази на тима, воден от Станислав Черчесов, защото през днешния ден от УАДА потвърдиха, че всички съветски спортисти, които потвърдят, че не са имали взаимоотношения с Руската антидопингова организация (РУСАДА), ще бъдат позволени до присъединяване на Игрите, само че под безпристрастен байрак.
Ако за изискването " под безпристрастен байрак " не бъде направено изключение, то на процедура няма по какъв начин да има съветски народен тим на шампионата, което слага под въпрос и присъединяване на страната в квалификации за Мондиала.
По всички тези въпроси ФИФА ще би трябвало да даде обяснение, само че това най-вероятно ще се случи, откакто мине обжалването на наказването от страна на Русия пред Спортния трибунал (КАС).
Какво разкри президентът на РУСАДА Юри Ганус, разберете в SportLive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР