Забраната на президента е неконституционна, смята ищецътАмериканският президент Доналд Тръмп

...
Забраната на президента е неконституционна, смята ищецътАмериканският президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

TikTok дава на съд администрацията на Тръмп

Забраната на президента е неконституционна, счита ищецът

Американският президент Доналд Тръмп ще би трябвало да отстоява възбраната на Tik Tok в съда
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчикът на известното приложение за къси видеа TikTok реши да съди администрацията на Доналд Тръмп в отговор на възбраната на активността на компанията в Съединени американски щати, заяви Gizchina.

Новината идва от източник, осведомен със съставянето на правосъдния иск, на който се базира медийната организация NPR. Твърди се, че TikTok ще заведе федерално дело против администрацията на Тръмп още във вторник, 11 август.

Според източника, делото на TikTok против Тръмп ще бъде заведено в Окръжния съд на Съединени американски щати за Южния окръг на Калифорния, тъй като точно там се намира американската централа на TikTok.

Заповедта за възбрана на TikTok В Съединени американски щати, подписана от президента Доналд Тръмп, e избрана в правосъдния иск като неконституционна, тъй като не разрешава на компанията да реагира.
още по тематиката
TikTok също по този начин смята за безпричинно позоваването от страна на президентската админстрация на „ националната сигурност ”. Според ищеца, TikTok не заплашва по никакъв метод сигурността на Съединени американски щати.

На 6 август Доналд Тръмп подписа „ Заповед за противопоставяне на опасността от TikTok ”, която предписва блокиране на всички транзакции с китайската компания ByteDance, разработчик на TikTok.

Президентският декрет не разрешава и китайското приложение WeChat. Това решение, съгласно анализатори, може да докара до рекорден спад в продажбите на смарт телефони iPhone в Китай, където WeChat се употребява всеобщо за разнообразни услуги.

Белият дом към момента не е коментирал появилите се информации, че TikTok ще съди администрацията на президента.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР