"Забраната е за паркове и градинки, за обществените места има

...
"Забраната е за паркове и градинки, за обществените места има
Коментари Харесай

Над 300 души олекнаха с 5 бона! Главният секретар на МВР: Глобяваме всеки, който... ВИДЕО

"Забраната е за паркове и градинки, за публичните места има възбраната за скупчване на хора. У нас има формирани над 300 акта за такива нарушавания.

Колегите първо предизвестяват, само че има хора, които не се вслушват и биват глобени ".

Това съобщи в ефира на Нова тв основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Още от предходната седмица на чиновниците на Министерство на вътрешните работи беше подредено, и те го извършват съзнателно, по високоговорителите на патрулните коли да предизвестяват жителите да не се струпват на едно място, а да се прибират. Аз съм дал на всички регионални шефове пълномощия, всеки, съгласно ситуацията, да преценя какви ограничения да предприеме.

Навсякъде броят на скупчването на хора и карантинирането е друго. Не виждам някакъв проблем безотговорните жители да се изплашен малко ", съобщи той.

"Ако всички ограничения се управляват единствено от Министерство на вътрешните работи, то тогава нашата идея е обречена на неуспех. Трябва да има самоконтрол и отговорност от жителите, не трябва принудително да става всичко ", счита Иванова.

"Към този миг над 25 000 са жителите, сложени под карантина. Но тази цифра се трансформира непрекъснато, защото има нови случаи, а на някои 14-дневната карантина е изтекла. Това е ежедневнопроменяща се цифра.

Полицаите при осъществяване на полицейска инспекция могат по ЕГН да ревизират дали това лице би трябвало да е под карантина у дома ", изясни той. Ако карантината е нарушена или се образува досъдебно произвеждане, или се прави инспекция. Образувани са над 300 досъдебни производства за такова нарушаване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР