Забраната е поредно ограничение в градаВластите във Венеция предлагат забрана

...
Забраната е поредно ограничение в градаВластите във Венеция предлагат забрана
Коментари Харесай

Венеция с нови глоби за туристи

Забраната е следващо ограничаване в града


Властите във Венеция оферират възбрана за седене и лежане на земята в града в нова мярка против “грубите ” туристи, както ги дефинират някои от локалните служители, писа в. “Гаридън ”.

Потенциалното ограничаване бе препоръчано от кмета на града Луиджи Бруняро и значи, че нарушителите може да бъдат глобявани с 50 до 500 евро. Седенето край паметници или край колоните на площад “Сан Марко ” към този момент е неразрешено.

Предложението се чака да стигне до гласоподаване в градския съвет през октомври, макар съпротивата на общинските съветници от ръководещото популистко придвижване “Пет звезди ”. Против мярката са и някои локални деятели, проведени в цивилен групи.

“Има толкоз огромен лист със неразрешени неща във Венеция, че към този момент няма какво да се прави тук ”, разяснява Марко Гаспаринети, който оглавява огранизацията “Група 25 април ”. Той добавя, че ще би трябвало да бъдат назначени спомагателни 5000 чиновници на реда, с цел да наблюдават за спазването на новите правила.

Властите обмислят и възбрана за музика на лодките, които са главният метод за напредване на жителите, защото в по-голямата част от Венеция не се позволяват коли. Туристите може да бъдат изгонени от града или санкционирани за непочтено държание в нетрезво положение и плуване в каналите или в случай че си разхлаждат краката в тях. Да се храниш накрак или до момента в който се разхождаш по улицата също провокира неодобрителни погледи. Всяко лято организацията “Ангели на благоприличието ” патрулира в главните туристически региони, с цел да се увери, че хората съблюдават разпоредбите. Има специфични места за пикници, където можеш да седнеш и да се нахраниш, само че малко на брой знаят това.

Венеция от дълго време се бори с ръководството на туристическата си промишленост, която притегля ежедневно към 60 000 души, доста от тях идващи с круизни кораби. Паола Мар, която дава отговор за туризма в общината, съобщи, че не става въпрос за криминализиране на избрани групи, а за почитание към града. “Ако в Сингапур хвърлиш фас на земята, незабавно ще ти сложат белезниците ”, аргументира се тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР