Забраната е насочена към всички тютюневи продукти с нагряванеЕвропейската комисия

...
Забраната е насочена към всички тютюневи продукти с нагряванеЕвропейската комисия
Коментари Харесай

ЕК иска да забрани ароматизирания IQOS

Забраната е ориентирана към всички тютюневи артикули с нагряване

Европейската комисия предлага възбрана на продажбата на ароматизирани артикули за нагряване на тютюн, за понижаване на случаите на рак в Евросъюза.

Изследване на Европейска комисия сочи, че в над 5 страни членки има 10% нарастване на продуктите с нагряване на тютюн. Идеята да се забранят ароматизираните версии следва логиката, че те притеглят повече и по-млади консуматори.

Основен водач на пазара с този вид артикули е Phillip Morris с IQOS. Glo на British American Tobacco също има наличие на европейския пазар.

Основна теза на тютюневите колоси е, че нагряването на тютюн е по-малко нездравословно от пушенето и че намаляването на заболяванията, провокирани от тютюнев пушек, ще бъде по-успешно, в случай че на сериозните пушачи се предлага по-малко нездравословна опция.

Независими проучвания удостоверяват, че нагряването на тютюна води до по-малко нездравословни субстанции - само че това не го прави безвредно.

Голяма част от каталога на Phillip Morris е с ароматизирани цигари. Всъщност не е ясно по какъв начин възбраната на Европейска комисия ще засегне другите видове "стикове " за нагряване.

"Тъй като 9 от 10 случая на рак на белия дроб са породени от тютюн, желаеме да създадем пушенето колкото се може по-непривлекателно, с цел да защитим здравето на нашите жители и да спасим животи ", изяснява Стела Кириакидес, комисарката за здравето и сигурността на храните, представена от.

Ракът е втората най-честа причина за гибел в Европейски Съюз.

Всяка година от него умират 1,3 млн. европейци, регистрирани са и 3,5 млн. нови случая. Около 40% от жителите на Съюза ще се сблъскат с рак в някакъв миг от живота си. Всичко това коства към 100 милиарда евро годишно на европейската стопанска система.

Предложението в този момент би трябвало да бъде разисквано от страните членки и Европейския парламент.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР