Забраната беше обявена миналата седмица, на 2 септември. ​​​​​​​Потребителите може

...
Забраната беше обявена миналата седмица, на 2 септември. ​​​​​​​Потребителите може
Коментари Харесай

След Като Прочетете Истината За Сапуна, Който Използваме, Ще Ядете С Мръсни Ръце! Отрова През Порите, Ухайна Смърт!

Забраната беше оповестена предходната седмица, на 2 септември. ​​​​​​​„ Потребителите може да мислят, че антибактериалните миещи препарати са по-ефективни в предотвратяването на разпространяването на микроби, само че ние не разполагаме с научни доказателства, че те са по-добри от елементарните сапун и вода. “ – съобщи Джанет Уудкок, директър на Центъра на проучване и оценка на медикаментите към FDA.

„ В реалност, някои данни сочат, че антибактериалните съставки може да носят повече щета, в сравнение с изгода в дълготраен проект. “ - добави тя.

Забраната се отнася за артикули с 19 дейни съставки, в това число триклозан и триклокарбан - две необятно употребявани антибактериални средства.

Има „ обширна литература, която сочи, че триклозанът не носи изгоди, когато се употребява в „ действителни “ условия, спрямо елементарния сапун “ - декларира пред Chemistry World Алисън Айело, епидемолог от Университета на Северна Каролина, след разбор на серия от изследвания върху съставката.

Един от опитите сочи, че даже в лабораторни условия са нужни девет часа, с цел да може триклозанът да прояви антибактериалния си резултат. Това е много повече от 20-те секунди, за които хората могат да си измият ръцете.

Множество други проучвания са удостоверили, че миенето на ръцете, с антибактериален сапун не отстранява повече бактерии и не предотвратява повече болести от елементарния сапун. Просто работи по друг метод.

Докато елементарния сапун работи, като механично отстранява микробите от ръцете, антибактериалният съдържа химически субстанции, които могат да убиват бактериите или да потискат растежа им. И наподобява, положителният остарял способ с отмиването работи също толкоз добре.

Повече щета, в сравнение с изгода
Американската организация за надзор на храните и медикаментите записва триклозана през 1969 година и от този миг нататък съставката е добавяна към безчет сапуни, козметични и почистващи артикули. Но се оказва, че триклозанът освен не почиства по-ефективно от елементарния сапун, само че и вреди повече, в сравнение с оказва помощ.

Изследвания сочат, че триклозанът може да усилва устойчивостта на бактериите към антибиотици, да нарушава хормоналния баланс при животните и да убива водорасли.

Той през днешния ден участва в толкоз доста артикули, че проучвания са открили, че се натрупва през канализацията в езерата и водните басейни. Това е повода съставката да бъде неразрешена в американския щат Минесота за първи път още през 2014 година

И въпреки че има потребност от още проучвания, които да дефинират до каква степен е безвреден триклозанът в дребни дози, проучванията към този момент не са посочили никаква действителна изгода от него.

Забраната на триклозана и сходни антибактериални съставки вдъхва вяра, че последователно те ще спрат да се натрупат в околната среда и да заплашват здравето на живите организми.
Освен това, елементарният сапун си прави работата задоволително добре. Използвайте го.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР