Забрана за разполагане на рекламни съоръжения в тунели, както и

...
Забрана за разполагане на рекламни съоръжения в тунели, както и
Коментари Харесай

Забраняват рекламите в и около тунелите

Забрана за разполагане на рекламни уреди в тунели , както и на разстояние по-малко от 600 м преди тях, когато са на скоростни пътища, и 200 м в останалите случаи планува нова разпоредба за обезопасяване на пътищата.

Крайпътни рекламни уреди ще бъдат обезопасявани, с цел да се увеличи сигурността. Очаква се по този начин да се понижат пътно-транспортните катастрофи при овакантяване на платното за придвижване.

Изискванията за обезопасяване на билбордове, тотеми и лога на построени и функциониращи търговски крайпътни обекти ще бъдат повишени.

Трябва да се обезопасяват рекламни уреди, които са ситуирани до 16 м от ръба на настилката на автомагистрали, до 13 м от края на скоростните пътища и до 8 м отвън първокласни, второкласни, третокласни или локални пътища. Обектите отвън тази зона не се нуждаят от обезопасяване.

Минималното разстояние за слагане на рекламно оборудване към момента е 3 м от ръба на пътната настилка.

Допуска се построяването на нови пътни връзки в зоните за престрояване пред кръстовища и пътни възли, шлюзове, връзки на пътни възли и уширени пътни сектори, предопределени за кацане на самолети.

Ако предписаните ограничения не бъдат изпълнени, ще се лишава разрешението за особено прилагане на пътя и рекламните уреди ще бъдат демонтирани.

Наредбата е оповестена за публично разискване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР