Забрана за продажба на студена бира може да бъде въведена

...
Забрана за продажба на студена бира може да бъде въведена
Коментари Харесай

Забраняват студената бира в...

Забрана за продажба на студена бира може да бъде въведена в мексиканската столица по самодейност на партията "Движение за национално възобновление " /МОРЕНА/, съобщи ТАСС.

Мярката цели да бъде изменен настоящият закон и да бъдат понижени случаите на пиене на публични места. По мнение на представители на партия МОРЕНА понастоящем в столицата от ден на ден мексиканци използват студена бира още на мястото на закупуването ѝ, макар съществуващите ограничавания.

Предлага се в новия закон да бъде неразрешена продажбата на питие в охладено положение, а то да подхожда на околната температура. Тогава ползата към бирата като разхладителна напитка ще спадне, както и потреблението ѝ на място, смятат вносителите. Шансовете за утвърждение на новата разпоредба са огромни, защото представителите на МОРЕНА са болшинство в законодателното заседание на столицата.

Годишната потреблението на бира на глава от популацията в Мексико е 65 литра. По експорт на питие страната се подрежда на едно от първите места в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР