Забрана за продажба на студена бира може да бъде въведена

...
Забрана за продажба на студена бира може да бъде въведена
Коментари Харесай

В Мексико забраняват студената бира

Забрана за продажба на студена бира може да бъде въведена в мексиканската столица по самодейност на партията "Движение за национално възобновление " /МОРЕНА/, съобщи ТАСС.

Мярката цели да бъде изменен настоящият закон и да бъдат понижени случаите на пиене на публични места. По мнение на представители на партия МОРЕНА понастоящем в столицата от ден на ден мексиканци използват студена бира още на мястото на закупуването й, макар съществуващите ограничавания.

Предлага се в новия закон да бъде неразрешена продажбата на питие в охладено положение, а то да подхожда на околната температура. Тогава ползата към бирата като разхладителна напитка ще спадне, както и потреблението й на място, смятат вносителите. Шансовете за утвърждение на новата разпоредба са огромни, защото представителите на МОРЕНА са болшинство в законодателното заседание на столицата.

Годишната потреблението на бира на глава от популацията в Мексико е 65 литра. По експорт на питие страната се подрежда на едно от първите места в света, напомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР