Забрана за носенето на покриващи лицето облекла, включително ислямски бурки

...
Забрана за носенето на покриващи лицето облекла, включително ислямски бурки
Коментари Харесай

Забрана за носене на бурки влиза в сила от днес в Дания

Забрана за носенето на покриващи лицето дрехи, в това число ислямски бурки и никаби, на публични места влезе в действие през днешния ден в Дания, а поддръжници и съперници на възбраната влязоха в вербален конфликт.


Маркус Кнут от ръководещата демократична партия " Венстре " съобщи, че облеклото, носено от някои консервативни мюсюлманки, е " много потискащо ".

Саша Андерсен от активистката организация " Парти ребълс " възнамерява проява против " дискриминационната " съгласно нея мярка против малцинствена група.

Забраната се отнася за покриващи цялото лице дрехи като никаби, балаклави, маски за ски, лицеви маски и подправени бради, само че не и за защитни маски. От новото предписание са изключени и зимни дрехи като шалове, а също костюми и маски, носени за карнавали или празници като Хелоуин.
 Швейцарското държавно управление се разгласи срещу предложение за възбрана на бурките Швейцарското държавно управление се разгласи срещу предложение за възбрана на бурките
Швейцарското държавно управление се разгласи през днешния ден срещу социална акция за референдум за възбрана на носенето на бурки на обществени места, съобщи Ройтерс. К...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР