Забрана за използване на смартфони от лица под 21 години

...
Забрана за използване на смартфони от лица под 21 години
Коментари Харесай

Сенатор от САЩ иска да забрани смартфоните за младежи до 21 г.

Забрана за потребление на смарт телефони от лица под 21 години е на дневен ред в американския щат Вермонт. Идеята идва от сенатора демократ Джон Роджърс, излиза наяве от обява в CNET, предава technews.bg.

Законопроектът е импортиран във вторник, 7 януари. Сенаторът обосновава своята самодейност с обстоятелството, че хората под 21-годишна възраст нямат задоволително опит, с цел да употребяват безвредно мобилните устройства.

Смята се, че смарт телефоните са една от водещите аргументи за гибел измежду младежите в Съединените щати. Като образец създателят на законопроекта показва издевателството на младежи в мрежата и автомобилните произшествия.

" Използването на мобилни телефони по време на шофиране е една от главните аргументи за гибелта на младежите в Съединените щати, а по-младото потомство постоянно употребява смарт телефоните за закани ", се споделя в законопроекта.

Според обсъждания документ всеки гражданин, който употребява мобилна джаджа преди да навърши 21 години, ще бъде санкциониран с 1000 $ и лишен от независимост за период от една година.

Джон Роджърс признава, че главната му цел е единствено да насочи вниманието към общия проблем. Сенаторът не се надява законопроектът да бъде признат.

По-рано стана известно, че Съединени американски щати възнамеряват да усилят възрастовата граница за приложимост на електронни цигари от 18 на 21 години, заради отрицателните последствия, свързани с вейпинга.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР