Забрана на шумни тържества иска кметът на Павел баня Станимир

...
Забрана на шумни тържества иска кметът на Павел баня Станимир
Коментари Харесай

В Павел баня се готвят да забранят празненствата на открито - заради шума

Забрана на шумни тържества желае кметът на Павел баня Станимир Радевски, като концепцията на градоначалника е да се промени Наредбата за публичния ред и да не може да се опъват палатки на тротоара и да има тържества с жива музика и оркестри.
На съвещание на общинския съвет след два дни (бел. ред. – на 28 юни) ще се гледа предлагането на градоначалника. А пред Нова телевизия Радевски съобщи, че за ромите е въпрос на авторитет на женитба или рожден ден музиката и шумът да са допустимо най-силни. Кметът е безапелационен, че са нараснали неведнъж жалбите поради звук, които живеещи в Павел баня подават. Има недоволства и за душевен тормоз, а от телефон 112 нямало реакция.
Виждат се единствено ромите – като има заведения, в които свирят до 01:00 – 02:00 часа през нощта, е аргументът на живеещи в Павел баня роми. В някои заведения не ни одобряват – какво да вършим, сподели един от мъжете.
Градоначалникът обаче е безапелационен, че ромите в града са по-заможни, няма безработица и имат задоволително пари, с цел да платят за празник. Радевски даже мисли за вероятно отделяне на специфична зона, където да може да се опъват шатри и палатки и да свирят оркестри или да се пускат мощно музикални уредби.
Голяма част от локалните поданици утвърждават дейностите на управляващите, само че в това време са скептични, че шумните тържества ще секнат внезапно. В момента Павел баня навлиза в дейния туристически сезон, като курортът е профилиран за лекуване, рехабилитация и отдих. Гражданите разясняват, че точно тази специфичност на града изисква Наредбата за публичния ред да се съблюдава прецизно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР