Заболяванията от варицела в Пловдив и областта продължават да бележат

...
Заболяванията от варицела в Пловдив и областта продължават да бележат
Коментари Харесай

Все повече заболели от варицела и скарлатина в Пловдив и областта

Заболяванията от варицела в Пловдив и региона не престават да бележат растеж, оповестиха от Регионалната здравна ревизия. От началото на март до през днешния ден са регистрирани 129 случая. В същия интервал на предишния месец те бяха 120. 

Ситуацията със болесттите от скарлатина също е тревожна. От от първия ден на март до през днешния ден случаите са 70, до момента в който през същия интервал на предишния месец са 49. Според медиците главната причина за нарасналата заболеваемост е, че не се съблюдават противоепидемичните ограничения, както беше по време на пандемията от Коронавирус.

Варицелата е остро инфекциозно заболяване. То се демонстрира с висока температура и генерализиран обрив по тялото. Повечето случаи се записват през зимата и пролетта, изключително при деца на възраст от 2 до 10 години.

Скарлатината протича с температура, обща интоксикация, ангина, и дребно петнист обрив по кожата. Причинители са бета - хемолитичните стрептококи. Инкубационният интервал е от един до 10 дни. Медиците посъветваха жителите при най-малките признаци на двете болести да потърсят незабавно лекарска помощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР